Jak (ne)kupovat automobil

Automobil je dnes již nedílnou součástí života takřka každého z nás. Jeho koupě, ať již nového, či bazarového, ale skýtá nemálo nástrah. O technické stránce, kdy nekoupit příslovečného zajíce v pytli, mluvit nebudeme. K této problematice najdete kvalifikovanější osoby a portály, které Vám o kvalitě a historii vozidla mohou říci daleko víc. Je zde však i stránka neméně podstatná, a to jsou finance a platba služeb, které jsou s pořízením a používáním vozu spjaty. Spousta prodejců Vám svým prostřednictvím může nabídnout financování koupě vozu, povinné ručení i havarijní pojištění či pojištění právní ochrany.

Výhodnost internetových nabídek

Tyto nabídky však nejsou vždy tak výhodné, jak se na první pohled může zdát. Lidé se mnohdy nechají k uzavření nevýhodného financování nebo pojištění zlákat bezhlavou touhou mít své vozidlo co nejrychleji. Byť se nabídka financování skrze prodejce může zdát i snazší, jelikož vše vyřídíte na jednom místě, nemusí být již tak pozitivní pro Vaši peněženku. Proto je vhodné si nabídku ověřit a přesvědčit se, zda neexistuje výhodnější forma financování. Nutno zmínit, že při dnešním množství a různorodosti poskytovatelů úvěrů nemusí být rozhodujícím faktorem pouze úroková sazba, případně ani velmi často diskutované RPSN.

Myslete dopředu

Koupě vozu je pro spoustu rodin dlouhodobou a významnou investicí, přičemž jsou lidmi často podceňována rizika a závazky plynoucí z vlastnictví vozu. Zejména u mladých párů narážím na spontánní a nelogická řešení těchto situací, bez zamyšlení se nad budoucími, s koupí vozu zdánlivě nesouvisejícími životními cíli, jako je pořízení si vlastního bydlení, narození dítěte, neočekávaná ztráta příjmu či penze. Tato nerozvážnost často znemožňuje nebo přinejmenším komplikuje realizaci dalších cílů klienta. Řešení je jednoduché – poradit se s odborníkem, který je schopen kladením správných otázek alespoň přibližně identifikovat budoucí cíle a potřeby klienta, na jejichž základě sestaví smysluplný plán financování, ve kterém je kladen důraz na splatnost, typ úvěru, transparentnost a získání překvapivě nižší úrokové sazby než u prodejce vozu.

Pakliže zvažujete nákup vozu, neváhejte mne kontaktovat pro konzultaci případných alternativ financování a výhodnosti nabídek finančního trhu.

Věřím, že společně uděláme koupi vozu o něco příjemnější, šetrnější k Vašemu rodinnému rozpočtu a hlavně bezpečnější pro Vaši budoucnost.

Povinné ručení

Nedílnou součástí vlastnictví vozidla je povinné ručení. Sjednání povinného ručení je velmi snadné, ale výběr adekvátní a férové společnosti může být tvrdý oříšek. Dnes je velmi populární využívání internetových srovnávačů, jejichž reklama na nás vyskakuje snad na každém rohu. Nejvýhodnější nabídka přes takovýto srovnávač však v jádru nemusí být nejvýhodnější pro Vás ani Váš automobil, a to jak z pohledu ceny za tyto produkty, tak z pohledu řešení škodných událostí. V případě neštěstí je mnohdy parťák, který Vám s řešením škody pomůže, k nezaplacení.

Pokud jste doposud řešili povinné ručení právě prostřednictvím internetových srovnávačů, ozvěte se mi, pravděpodobně budete mile překvapeni mnohem lepšími podmínkami i cenami.

Jsem zde, abych Vám pomohl s návrhem a výběrem nabídky, která bude pracovat pro Vás, ne proti Vám.

Přejít nahoru